Werkwijze

Het ontwikkelen van een animatie bestaat uit een helder productieproces met vier fasen. Tijdens elke fase krijgt u de mogelijkheid om feedback te geven en wijzigingen door te voeren. Elke fase wordt gezamenlijk afgesloten. U krijgt de mogelijkheid om aanpassingen te maken en elementen te wijzigen tijdens de juiste productiefasen. Zo weet u altijd zeker dat de animatie de goede kant op gaat en dat u precies krijgt waar u om heeft gevraagd. Bij het maken van een animatie werken we van een grof concept naar een mooi eindresultaat.

Creatieve briefing en script

We beginnen het project met een creatieve briefing. Deze email bevat de doelstellingen van dit project, de doelgroep en wat u zou kunnen verwachten van de uiteindelijke animatie als eindproduct. Ook schrijven we samen een script en voice-over tekst.

Storyboard

Als u tevreden bent met het script zal er een storyboard worden gemaakt. Hierin worden de scènes die in de animatie gaan voorkomen schetsmatig uitgewerkt.

Eerste versie

Dit is een ruwe versie van de animatie (ook wel “animatic” genoemd) die gemaakt wordt om een balans te vinden van de juiste timing, camera overgangen en geluid. Vergeet niet om te controleren of u tevreden bent met de ruwe globale bewegingen van de animatie, de timing en het geluid. Houd er rekening mee dat de bewegingen in deze versie nog niet af zijn waardoor makkelijk aanpassingen gemaakt kunnen worden.

Final animatie

Als u tevreden bent, gaan we verder met de final uitleganimatie. Nu we de grove timing van de bewegingen hebben uitgedacht kan de animatie worden afgemaakt. In deze fase moet u vooral feedback geven over de details die aangepast moeten worden. De animatie is klaar! De uiteindelijke uitleganimatie zal in een MP4 formaat aan u geleverd worden.