Werkwijze

bubbles

Als u ervoor kiest om bij Success Animation een uitleg of bedrijfsanimatie te laten maken krijgt u de mogelijkheid om feedback te geven van uw bedrijfsanimatie tijdens de productie. Zo weet u altijd zeker dat uw bedrijfsanimatie de goede kant op gaat en dat u precies krijgt waar u om heeft gevraagd. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de boodschap van uw bedrijf op de juiste manier wordt verteld. Bij het maken van zo’n uitleganimatie werken we van een grof concept naar een mooi en zakelijk promotiefilmpje.

Hieronder kunt u de verschillende fases van het animatie productieproces bekijken. Ook kunt u zien wat uw rol als opdrachtgever daarbinnen is. Tijdens elke fase krijgt u de mogelijkheid om feedback te geven en wijzigingen door te voeren. Elke fase wordt gezamenlijk afgesloten. Daarom krijgt u de mogelijkheid om deze elementen te wijzigen tijdens de juiste productiefases. Zo heeft u nooit het gevoel dat u een uitleganimatie waar u niet om heeft gevraagd opgedrongen krijgt en hoeft Success Animation niet telkens het werk volledig overnieuw te doen. U bent bij ons niet alleen klant maar ook regisseur.

bedrijfsanimatie

Creatieve briefing

Op basis van uw oorspronkelijke voorstel ontvangt u een creatieve briefing. Deze brief bevat de doelstellingen van dit project, de doelgroep, een stijl voorstel en wat u zou kunnen verwachten van de uiteindelijke uitleganimatie als eindproduct. Tijdens deze fase kunt u als opdrachtgever alles wijzigen en/of aanpassen. U zal dan spoedig een nieuw voorstel ontvangen.

bedrijfsanimatie 2

Script

Met uw feedback wordt er een script voor uw bedrijfsanimatie gemaakt. Dit script bevat onder meer het verhaal maar ook informatie over de acties en bewegingen die zullen voorkomen in de animatie. Graag voegen we ook wat humor toe maar zakelijk en strak houden is ook een goede optie!

bedrijfsanimatie 3

Storyboard

Als u tevreden bent met het script zal er een storyboard met ruwe schetsen worden gemaakt. Zorg ervoor dat het project in de goede richting gaat en controleer vooral of u tevreden bent met hoe objecten en karakters in het kader geplaatst zijn. Kijk ook goed naar de camerastandpunten. Bent u hier tevreden over?

bedrijfsanimatie 4

Animatic (ruwe versie)

De volgende stap is wat animatoren een “animatic” noemen. Dit is een ruwe versie van de animatie die gemaakt wordt om een balans te vinden van de juiste timing, camera overgangen en geluid. Dit is een zeer ruwe versie van de animatie. Vergeet niet om te controleren of u tevreden bent met hoe objecten zich verplaatsen, de timing en het geluid. Houd er rekening mee dat het beeld in deze versie nog erg ruw is. Vaak is de animatic in zwart-wit, met ruwe schetsen of wireframes van 3D-modellen. Bent u tevreden over de bewegingen?

bedrijfsanimatie 5

Final animatie

Als u tevreden bent, gaan we verder met de final uitleganimatie. Nu we de grove timing van de bewegingen hebben uitgedacht kunnen we de echte animatie magie gaan toevoegen. Alles krijgt kleur en mooie dynamische effecten. In deze fase moet u vooral feedback geven over de sfeer, kleur, details en andere elementen die aangepast moeten worden.

bedrijfsanimatie 6

Eindresultaat

De animatie is klaar! De uiteindelijke uitleganimatie zal in een MP4 formaat aan u via e-mail geleverd worden. Dit format kan zowel op Windows als Mac Laptops afgespeeld worden! Success Animation hoopt dat u het leuk vond om bij on seen animatie te laten maken! En wensen u veel Success!